WELKOM

ACTUEEL

WIE IS WIE

HISTORIEK

FOTO EN VIDEO

INTERESSE?

CONTACT

LINKS

 

 

-:- historiek -:-
 

Historiek van wat voorbij is...

Werkjaar 23 - 24

 • Op donderdag 14 sept 2023 zijn wij voor de 15e keer gestart met een nieuw werkjaar.
  Het verhaal is geschreven, wij zijn er klaar voor.
  Ons nieuwe toneelstuk heet ‘Merci Lowie’.
  Wij willen het op het podium brengen einde maart 2024.
 • Vanaf dit jaar zijn wij ook te volgen op
  https://www.facebook.com/profile.php?id=100095128585877&locale=nl_NL
  onder de naam: Toneelgroep Pat Paniek Izegem’.
 • Zaterdag 11 november waren wij te gast in ‘De Verbeelding’ waar men het theaterstuk ‘Sporen’ bracht. Yvette had geregisseerd. Er was een oude, dementerende moeder, een overleden vader, een zoon die zijn vader veel kwalijk nam en een zus die al 20 jaar, met reden, niet meer in het ouderlijk huis gekomen was. Veel hoekige relaties die het publiek wel raakten. Wij hebben toch genoten.
 • Op 12 november laat Lowie van ‘Merci Lowie’ zeer ontgoocheld weten dat hij, door een verkeerde beweging, een knieletsel opgelopen heeft. Later blijkt dat een operatie zich opdringt, met een passende revalidatie. Repeteren gaat niet meer. Daarom hebben wij beslist Lowie alle tijd te gunnen om goed voor zichzelf te zorgen en goed te revalideren. Wij wensen Lowie veel courage en een goed en spoedig herstel.

  En eind maart 2024 treden wij NIET op in de Leest.
  Wie reeds tickets heeft, kan het geld terug krijgen op de adressen waar ze besteld waren,
  hetzij aan de balie in de Leest, hetzij in de Meensestraat 147 te Izegem
  .


 • Eind november, begin december hadden wij met Pat Paniek de kans om deel te nemen aan de cultuurwandeling ‘De Koers’. Wij hebben dit heel graag gedaan. Ons podium was de Hubo, waar wij konden juichen voor de overwinnaar, waar wij schrokken van een immense valpartij in het peloton en waar wij de allerlaatste verliezer niet eens hebben zien arriveren.
 • Van halfweg november tot 6 december heeft Pat Paniek de Sint een handje toegestoken in het opluisteren van 'het huis van de Sint' op kasteel Wallemote. Heel veel kindjes hebben mooi mogen dromen. De Pieten waren zwart van het roet, maar even lief als de kinderen zelf. Dit jaar waren er geen stoute kinderen bij. Volgend jaar zijn wij er weer.
 • Op 30 november heeft de VZW Pat Paniek een nieuw bestuur verkozen. De nieuwe bestuursleden die Pat Paniek nu verder zullen leiden zijn: Caroline, Mieke, Patricia, Robrecht en Yvette.
 • Vrijdag 16 februari 2024: De laatste bijeenkomst met de actieve leden van Pat Paniek.
  Samen hebben wij besloten te stoppen met  het sociaal artistiek project, Pat Paniek.

Werkjaar 22 - 23

 • Met de coronamaatregelen van 26 nov. 2021 besliste men dat in groep niet meer mocht gerepeteerd worden. Ons optreden voor 2022 viel aldus voor de 2e keer in het water. Gelukkig zijn de tijden wat veranderd en is het weer ‘veiliger’. Sinds 22 september repeteren wij weer met volle moed en enthousiasme. Vanaf 17 maart 2023 zullen wij op het grote podium van de Leest het beste van onszelf geven. Na 3 jaar oponthoud kijken wij er driedubbel naar uit.
 • Vorig jaar verraste Walter Vandewaetere Izegem met gedichten. Pat Paniek mocht delen in de winst.
  Dit jaar deed hij het opnieuw. Op vrijdag 28 oktober 2022 stelde hij zijn nieuw werk voor in de ‘Standaardboekhandel’ in Izegem. Met een drankje en een hapje, aangeboden door de boekhandel zelf, mochten wij van Pat Paniek erbij zijn. In een sketske hebben wij onze dank betuigd voor zo veel waardering en sponsoring ten aanzien van Pat Paniek.

 

 

 

 

 

  

 

 

 • Vanaf 14 november tot 6 december hebben de roetmieten en roetpieten van Pat Paniek het super druk. Zij verwelkomen de kleuters en lagere schoolkinderen (1e-2e leerjaar) in 'het Huis van de Sint'. Gelukkig zijn er dit jaar geen stoute kinderen bij.
 • 7, 18 en 22 maart waren hoogdagen voor Pat Paniek. Wij hebben maanden gerepeteerd. Na 3 jaar afwezigheid door corona, was de honger groot om weer op het podium te staan. De ruzie tussen de 2 families was niet nodig, maar wel leuk. Het fietspad dat misschien zal aangelegd worden, komt ons allen ten goede. Nu weten wij ‘wuk dat ’t nu were is’. De 'Zoetes' en de 'Koekes' leven nog lang en gelukkig.
 • op 8 juli hebben wij het werkjaar 22-23 waardig afgesloten met een picknick, een uitstap en een BBQ. Zo hebben wij het pad geeffend naar het wolgend werkjaar 23-24. Curieus wat het wordt.

Werkjaar 21 - 22

 • Eindelijk ! ! !
  Na de technische werkloosheid van 18 maanden door corona hebben we op 12 augustus de draad weer opgenomen. We zijn gestart met een drankje in de cafetaria van de Leest. Iedereen die kon, was er. Wij genoten ervan elkaar weer te zien. Wij hebben goede afspraken gemaakt en ons voldoende moed ingedronken om vanaf 16 september er weer in te vliegen. Wij willen klaar staan op vrijdag 4, zaterdag 5 en woensdag 9 februari 2022 , op het podium van de Leest, om het publiek dat wij zo gemist hebben, een ontspannend optreden aan te bieden. Wij hopen dat corona niet opnieuw de spelbreker zal zijn en dat wij weer voor vele mensen mogen optreden.
 • Ondertussen werd Pat Paniek gevraagd om de opening van het ‘Kasteel Blauwhuis’ kenbaar te maken in Izegem. Wij waren op de zaterdagmarkt en in het oude koetshuis van het ‘Kasteel Blauwhuis’
 • De toneelvereniging Pat Paniek werd gevraagd iets op te voeren, op zondag 26 sept, tijdens de stadswandeling als herdenking aan oud burgemeester Gerda Mylle. Wij hebben onze medewerking heel graag verleend vooral omdat wij voelden dat Gerda Pat Paniek erg genegen was. Wij blijven heel dankbaar voor haar goede raad, steun en suggesties die ons als sociaal culturele vereniging hebben gesterkt. Wij brachten op drie plaatsen in het stadhuis een hommage aan haar.

  Het overlegcomité heeft op 26 november nieuwe en strengere maatregelen moeten nemen om de coronapandemie tegen te gaan.

  Er kan niet meer gerepeteerd worden.

  Voor Pat Paniek stopt het hier voor het tweede jaar op rij.

  Dit wil zeggen: in 2022 geen optreden.

  Wij kijken uit naar 2023.

Werkjaar 20 - 21

 • Alle voorstellingen van 2021 zijn geannuleerd.
  Door corona kunnen/mogen wij niet repeteren, en kunnen wij dus ook niet optreden. Jammer!!!
 • In 2022 staan we er weer. Hopen wij!!!

Werkjaar 19 - 20

 • Op donderdag 22 en 29 augustus: eerste lezingen.
  Nies schreef: "Ik heb écht genoten van de eerste bijeenkomst en lezing van ons nieuwe stuk.
  Iedereen die er was (en die zelfs ook nog iemand verving) had duidelijk zijn/haar tekst al gelezen, ingeoefend en deze namiddag goed in-gelezen. Dat doet me veel plezier, we staan dus al een goede stap vooruit.
  Ook Yvette deed haar werk, door hier en daar al aan details te werken, die het stuk opfleuren…
  Het wordt een goed werkjaar….dat was nu al voelbaar. 
  Een hechte ploeg!"
 • Vanaf 26 september wekelijkse repetitie op donderdag.
 • In november bereiden de kinderen zich voor op de ontvangst van de Sint. Met Pat Paniek helpen we mee aan een goede sfeer in ‘Het huis van de Sint’: een TOPDAG!!!
 • Weekend 16 en 17 november: Pop-up tour ‘Groenten in de vitrine’, van grond tot mond. Met Pat Paniek mochten wij de 3 winkelpanden bemannen waar wij de info mochten geven over de aardappelteelt, de aardappelverwerking en de aardappelconsumptie. Wij deden dit op onze eigen manier en veel bezoekers vonden het heel leerrijk en aangenaam gebracht.
 • Vanaf januari repeteren wij twee maal per week.
  Vanaf februari steekt de decorploeg de koppen bij elkaar om eerst te denken hoe het decor er kan uitzien en om dan de plannen uit te werken.
 • Op vrijdag 21 februari hebben wij met bijna alle leden van Pat Paniek mogen genieten van “Is't nog verre” , een toneelstuk gebracht door de toneelgilde De Lanteern van Kachtem. Wij hebben volop genoten.
 • donderdag 12 maart: "Omwille van het coronavirus worden alle optredens afgelast". Oeps! Gedaan met repeteren! Gedaan met spelen voor dit jaar. 'Ruz' in 't stroatje' duurt nog een jaar en wordt volgend jaar gespeeld op woensdag namiddag 24 maart voor de senioren, en op vrijdag 26 en zaterdag 27 maart 2021 de avondvoorstellingen.

Werkjaar 18 - 19

 • Halfweg september is het nieuwe werkjaar echt begonnen. Iedereen kent zijn/haar rol. Na Camping Kaduk en 't Stik nie nauwe, doen we het dit jaar eens heel serieus met het stuk: 'Just is juste'. Of het zo serieus zal zijn zien we wel. Nu al zijn wij volop aan het repeteren om klaar te zijn tegen eind maart voor de optredens.
 • Op 10 november trad de Izegemse ‘Koninklijke fanfaren’ op in de Leest. Zij brachten met hun muziek de sfeer van de ‘groote oorlog’ weer tot leven. Vooraf mocht Pat Paniek de ellende en de verkommering van het leven in oorlogstijd uitbeelden; achteraf riepen zij charlestonsgewijs de uitzinnige vreugde van de bevrijding op.
 • Toneelgroep ‘De Verbeelding’ stelde ‘Een meisje om te stelen’ voor. Jack Popplewell schreef en Gino Bruneel regisseerde. Op 21 november zijn wij met Pat Paniek gaan kijken en genieten. Wij hebben veel geleerd.
 • De laatste 3 weekends van november mocht Pat Paniek deelnemen aan de cultuurwandeling ‘In Deugd en Vreugd’. Het is het verhaal van de periode tussen de twee wereldoorlogen in Izegem. Samen met nog andere verenigingen speelden wij de bedrijvigheid na van aan de oude vaart, zoals het laden en lossen van schepen, dansen en sjansen op de kade en drinken en vrijen aan de brug. Wij namen ook deel aan een betoging tegen de te lage lonen.
 • Vanaf de tweede helft van november en de eerste week van december hadden de Zwarte Pieten en Zwarte Mieten van Pat Paniek het heel druk. Op Wallemote ontvingen zij heel veel kinderen in het huis van de Sint.
 • Op 1 maart genoten wij in Kachtem van ‘Van herte gecondoleerd’. Dit toneelstuk is geschreven door Jack Staal, geregisseerd door Bart Cafmeier en tot leven gebracht door het toneelgezelschap ‘De Lanteern’ . Ondanks de diepe rouw van het gespeelde gezin was het voor ons hartelijk lachen geblazen.
 • Als er in de 'Kunstkroeg' niet meer geroddeld wordt, geen leugen en bedrog zou zijn, geen jaloersheid en vernederingen, geen valse charmes en verwijten, dan zou er een kunst ontstaan met een grote K: een levenskunst waarin alles juist is en elkeen zijn deel krijgt. Just' is juste.
 • Op 6 juli hebben wij het werkjaar afgesloten en de bladzijde omgedraaid naar een nieuw werkjaar. Dat konden wij niet beter doen dan met een uitstap… niet te rap, met paard en kar… en een zalige BBQ.
  Ondertussen werd het nieuwe verhaal verteld: “Ruz’ in ‘t stroatje”..  en de karakters van de personages kwamen tot leven.
  De eerste lezing begint eind augustus.
  De wekelijkse repetities vangen aan de derde week van september.

Werkjaar 17 - 18

 • Op het Stadstuinfestival, Fin de congé, georganiseerd door ISOTOPIA – Izegem hebben Carine, Goddy, Hedwig, Nies en Rita de mensen begeleid naar enkele special acts rond het kerkplein.
 • “ ’t Stikt nie nauwe” wordt de nieuwe volkse komedie voor volgend werkjaar.  Het verhaal is geschreven. De rollen zijn verdeeld. Op donderdag 14 sept komen we voor de eerste keer samen. Goede afspraken worden gemaakt. Wij zien het goed zitten. Van nu af aan komen wij elke week samen om te repeteren.
 • Ook dit jaar, op zaterdag 7 oktober, was Pat Paniek gevraagd om de Boekenweek in de kijker te plaatsen. De bibliotheek zorgde voor pannenkoeken. Pat Paniek zorgde, verkleed in bakkers, voor de verspreiding van gratis bonnen op de markt en veel reclame.
   
 • Do. 23 november: voor één keer geen repetitie, maar wel een namiddag team building. Rita Vermote schrijft op haar facebook: 'Deze namiddag met Pat Paniek naar muzikantenstad geweest in Iso en we hebben ons gejeund.'
 • Op 24 november waren wij te gast bij de toneelgroep ‘De Verbeelding’. Wij zagen er Yvette, Cecile, Trui, Stijn en de anderen schitteren in ‘Het streepje’, een stuk van Luc Kerkhofs in de regie van Marc Vandendriessche. Wij leerden hoe echtelijke ruzies op te lossen zijn met klare afspraken. Het was bulderen en schaterlachen van begin tot einde.
 • Op 2 februari trokken wij met bijna gans de ploeg naar het Zwevegems theater om de voorstelling ‘Minor Swing’ te bekijken. Dit werk is geschreven door Wim Chielens en geregisseerd door Bart Cafmeyer. Wij kregen een wreed verhaal van een vreemd jong meisje dat misbruikt geweest is op het feest van de plaatselijke Chiro. Nadien spookten veel gedachten door ons hoofd. Het was echt goed gespeeld.
 • Ons optreden met de voorstelling "'t Stik nie nauwe" is voorbij. Pépé Jos leeft nog lang en gelukkig, omdat het voor hem ook ‘nie zo nauwe stikt’. Oscar zorgt goed voor Joske. Het repeteren en spelen is voorbij. Wij hebben 3 geslaagde optredens achter de rug. De mensen hebben zich geamuseerd. Wij nemen nu even adem om in september weer aan de slag te gaan.
  Op 29 en 30 maart 2019 en op 3 april 2019 staan wij terug op het podium van De Leest met een nieuw verhaal.
 • In 2018 vond Erfgoeddag plaats op zondag 22 april met als thema 'Kiezen'. In het jaar van de lokale verkiezingen roept Erfgoeddag op om te kiezen voor erfgoed. Spreekt voor zich dat je ook in Izegem voor verscheurende keuzes komt te staan… vooral als de spelers van Pat Paniek een schoenprins en schoenprinses moeten kiezen, zoals het er 70, 80 jaar geleden aan toe ging.
 • Zaterdag, 7 juli: Laatste activiteit van het werkjaar. Uitstap naar 'le steenmeulen' van Terdeghem, de paters van Westvleteren en de jaarlijkse BBQ.
  Tegelijk begint vandaag het nieuwe werkjaar. De teksten zijn geschreven en gedrukt. Iedereen krijgt nu zijn/haar nieuwe rol.

Werkjaar 16 - 17

 • Op vrijdag 25 augustus schoten wij het nieuwe werkjaar op gang met een eerste lezing van het verhaal van 'Kampink Kaduk'. De rollen waren verdeeld. Iedereen was aanwezig. Afspraken voor de repetities werden gemaakt. De eerste repetitie was gepland voor dinsdag 13 september. En zo repeteren wij van nu af wekelijks met een namiddag en een avondploeg om klaar te staan voor de optredens van vrijdagavond 24 maart, zaterdagavond 25 maart en woensdagnamiddag 29 maart 2017.
 • Open monumentendag, 11 september. Pat Paniek speelde ‘Pas de panique in het oud arsenaal, de vroegere brandweerkazerne. Daarin werd de vernieuwende aanpak van de brandweer in de jaren 1970 met de nodige humor nagespeeld.
 • Op 8 oktober was Pat Paniek gevraagd om de “boekenweek” wat luister bij te brengen. In de Markstraat flaneerden wij met een stootkar boeken van de bib naar de standaardboekhandel en terug. De boeken stelden wij op een ludieke manier te koop.
 • Op vrijdag 28 okt waren wij met 14 leden op bezoek bij de Toneelgroep Kohané van Lendelede die uitpakte met de klassieker 'Dood van een handelsreiziger' van Arthur Miller, in regie van Gino Debeyne. Wij zagen een modern, sober decor en sterke dialogen. Wij vonden het super.
 • Met bijna de ganse ploeg van Pat Paniek zijn wij op 18 nov naar het toneel geweest van de toneelvereniging ‘De Verbeelding’. Wij zagen er onze regisseur Yvette spelen in ‘Hotel kommer en kwel’ van Kamiel Kemels, geregisseerd door Marc Vandendriessche. Ook hier hebben wij geleerd wat goed en mooi gebracht toneel teweeg brengt.
 • Op zaterdag 4 februari was Pat Paniek uitgenodigd door Art’Iz om het Poëziepretpark te helpen opluisteren. In clownspak en dito gezicht maakten wij de mensen wegwijs in het programma en de lokaties in De Leest.
 • Onze optredens vanKampink Kadukzijn achter de rug. De inspanning van maandenlang repeteren is beloond. De voorstellingen zijn geslaagd. Het publiek heeft genoten. Nu rusten wij uit. In september willen wij met frisse moed en veel inspiratie bouwen aan een nieuw toneelstuk.
 • Zaterdag 8 juli laatste activiteit van het werkjaar: uitstap en BBQ.

 

Werkjaar 15 - 16

 • Dinsdag 2 september werd het startschot gegeven voor het achtste werkjaar van Pat Paniek. Nies stelde het toneelstuk, 'DE BARON TROUWT' , voor aan de spelers. Meteen werden de karakters van elke speler overlopen.
  En het stuk werd gelezen. Iedereen vond zich in zijn/haar rol.
 • Op dinsdag 22 september hielden we onze eerste repetitie. Dit werkjaar repeteren wij elke week op dinsdag-namiddag. Ook dit jaar hebben we een avondploeg die op donderdag-avond repeteert. We zien het allemaal goed zitten om dit jaar weer, na veel repeteren, met een mooie vertoning op de planken te komen.
 • Op donderdag 22 okt was Pat Paniek uitgenodigd in de cityscoop door serviceclub ZONTA Roeselare. Ons werd een cheque overhandigd om ons artistiek project te ondersteunen. Wij zijn daar heel dankbaar voor en zullen ons best doen om het effect van de gift te laten schitteren in ons nieuw toneelstuk ‘DE BARON TROUWT’  dat wij vanaf 15 april op de planken brengen in de Leest.
 • Op 14 november waren wij met 14 patpaniekers  te gast bij de toneelgroep ‘de verbeelding’. Zij brachten voor ons het theaterstuk ‘per(r)on geluk’. Wij hebben genoten.
 • Op 9 maart zijn we met een grote groep spelers van Pat Paniek gaan kijken naar 'Met collegiale groeten'. Dit is de titel van een theaterstuk van René Gybels. Bart Cafmeyer regisseerde. De Lanteern uit Kachtem voerde dit stuk op. Wij hebben genoten van het verhaal, de humor en de dramatiek waarmee de spelers ons boeiden.
 • Op 15,16 en 20 april brachten wij ‘De Baron trouwt’ op de planken. Na maandenlange voorbereiding was het stuk afgewerkt en konden wij het voorstellen aan het grote publiek.  Zelf hebben wij genoten van de vele repetities, de optredens en de reacties van het aandachtige publiek.  
  Ondertussen hebben de baron, de baronessen, de gravin en het personeel afscheid genomen van hun toneelrol om neer te dalen tot  het gewone, ordinaire leven van elke dag.  Dat hebben ze plechtig gedaan in een ‘after party De Baron’.
 • Nu maken wij ons hoofd leeg om vanaf september er weer met frisse,vernieuwde blik in te vliegen. Toch houden wij mekaar warm met een uitstapje en een bbq.
 • Op zaterdag 30 april traden wij op met een sketch voor het WAK (Week van de amateurkunsten). Met Pat Paniek trokken wij het publiek aan om de kunstenaars te bezoeken op de Melkmarkt die was omgetoverd tot een soort Place du Tertre van Parijs. Wij werkten vooral samen met Karlos Vansteenkiste die aan sneltekenen deed.
 • Voor 8 juli 2016 was Pat Paniek gevraagd mee te werken aan Isotopia, de gloednieuwe culturele vrijstaat te Izegem. Met dit 2 jaarlijkse festival wou men een opvolger zijn voor het klassieke herfstfestival en Izegem zomert. Hedwig, Rita en Carine hebben zich geëngageerd om Pat Paniek te vertegenwoordigen. Dat deden ze met glans, zowel in de voorbereiding als bij de optredens op de markt. Spijtig dat ze op 9 juli niet vrij waren!
 • Op 9 juli hielden wij onze jaarlijkse verrassingsuitstap. Vorig jaar was het per paard en paardentram, dit jaar hebben wij gevlogen… en deugd dat wij daarvan hadden. Iedereen was aanwezig. ’s Avonds verzorgden Martine en Dirk een mooie BBQ.
 

boven

Werkjaar 14 - 15

 • Maandag 15 sept.: eerste bijeenkomst met heel de ploeg voor een nieuw werkjaar.
  Het nieuwe stuk heet: ‘café De Vinke’.
  Nies vertelt het verhaal.
  De rollen worden verdeeld.
  Een eerste lezing van het stuk volgt. Enthousiasme alom.
 • Ook beslissen wij om mee te werken aan de cultuurwandeling van november. Daar werken wij samen met andere Izegemse verenigingen om wereldoorlog één te herdenken. Bart Cafmeyer regisseert. Afspraken voor repetities volgen nog.
 • Donderdag  18 sept overleg met ‘Open Doek’, een koepelorganisatie voor amateur theater. Wij sluiten erbij aan. Het is voor ons allen een eer opgenomen te worden in de groep amateur-toneelspelers.
 • Flyer boos en broosBroos en boos: Een cultuurwandeling over Izegem in Operationsgebiet.
  Samen met veel cultuurverenigingen van de stad, werkten wij actief mee aan een grote cultuurwandeling in ’bezet Izegem’.
  Via toneel probeerden wij  een pakkende ervaring op te roepen van hoe het leven was in bezet gebied, 100 jaar geleden. Mieke M, Carine, Leen, Rita D en Nies vertolkten Izegemse vrouwen als landarbeidsters, terwijl de mannen vochten aan het front. Annemie, Hedwig en Hans waren bedelaars in de stad. Rita Ve. deelde soep uit aan de mensen.  
  Wij deden dit 3 weekends na elkaar van 14 tot 29 november en traden in totaal 41 keer op.
  Bart Cafmeyer verzorgde de regie, Stefan Vancraeynest schreef het scenario. Meer dan 2.400 toeschouwers wisten het gebeuren te waarderen. De cultuurwandeling was een groot succes voor zowel deelnemers als voor toeschouwers. En voor ons een top-ervaring om deel uit te maken van zo’n groot totaal-spektakel.
 • donderdag 29 januari 2015. Als deurwachters mochten wij van Pat Paniek de mensen uitnodigen op het dichterlijk pretpark van de poëzieavond in de Leest. Het geheel gebeurde in samenwerking met Bib, Cultuurdienst, SAMW en LDC.
 • Op vrijdag 20 februari waren wij te gast in 'De lanteern', de Kachtemse toneelvereniging. Zij speelden het toneel 'vier op een rij' van Pol Anrys in regie van Guy Baeckelant. Met een 15-tal leden hebben wij kritisch de productie mee beleefd. Van deze ervaren spelers kunnen wij nog heel wat leren.
 • Eén maand voor het optreden is de weekbode op bezoek tijdens een repetitie.
 • Sinds de zusters café De Vinke hebben overgenomen van moeder Zulma en Floriske er zijn draai heeft gevonden, floreert het café als nooit tevoren. Om de haverklap organiseert Pat Paniek er activiteiten. Eén ervan is het uitkijken naar de nieuwe voorstelling voor volgend jaar.  De fantasieën doen nu hun werk bij spelers en auteur. We willen weer met een boeiend verhaal voor de dag komen.  Maar op dit moment verlangen wij naar zon en zomer om de batterijen weer op te laden.
 • Op 4 juli: onze jaarlijkse verrassingsuitstap en bbq als afsluit van het werkjaar. Het verhaal voor het nieuwe werkjaar is zo goed als klaar. De rollen zijn verdeeld, de namen bekend, we starten de eerste repetitie op 22 september. Nu zomeren we nog wat uit.

boven

Werkjaar 13 - 14

 • 5 september : eerste bijeenkomst van het nieuwe werkjaar.
  Blij weerzien na een warme zomer. Nieuwe leden heten wij welkom. De goesting is groot. Wij werken creatief samen aan een verhaallijn voor een nieuw toneelstuk. Het laatste weekend van maart 2014 brengen wij het resultaat.
  Vanaf nu repeteren wij elke week op donderdag.
 • Op 8 sept. treden wij met een beperkte groep op voor de 'open monumentendag'.
 • Op 8 oktober werd de cultuurtrofee 2013 van de stad Izegem toegekend aan Pat Paniek. Voor ons is het een belangrijke erkenning voor wat we tot nog toe op de planken gebracht hebben. Het is ook een stimulans om in de toekomst nog beter proberen te doen. In elk geval genieten wij enorm van deze publiekelijke waardering Wij mogen dit vieren op 8 december in het auditorium waar Bart Cafmeyer en An Deryckere de zitting zullen opluisteren.

 • 'Dag mevrouw Puffin'. Deze komedie werd gespeeld door de toneelgroep 'De Verbeelding' halverwege november. Yvette , onze regisseur, speelde mevrouw Puffin op schitterende, luchtige wijze. Nies was ook van de partij in de rol van huishoudster. Ook speelden Aurélie, Carla, Fré en Jessie heel prachtig. Vorige jaren hebben zij Pat Paniek met hun talent even ondersteund. Nu hebben wij met een talrijke groep genoten van wat zij op de planken brachten. Voor ons was het weer een leerrijke ervaring.
 • Zaterdag 30 nov trokken wij met een 15-tal leden van Pat Paniek naar Roeselare. De koninklijke toneelgilde ‘Volksveredeling’  speelde er de komedie ‘Pa wint de marathon’ van Rik Daems en geregisseerd door Krist Windels.  Wij hebben wat afgelachen. Annemie van Pat Paniek mocht er een gastrol spelen. Ze speelde heel voortreffelijk.  Hendrik was fotograaf van dienst. Met zijn allen hebben wij genoten van een mooie avond vol amusement.
 • 6 december: een grote dag voor elke Pat Panieker. De Sint kwam langs met voor elk een zakje snoep. Wij mochten pannenkoeken smullen. Op die manier steunden wij ‘Het Doetertoe’. Dit is een project dat kinderen met een beperking wil steunen in Oost Afrika, Kenia.
 • Ondertussen is de avondploeg ook gestart met de repetities.
 • 8 december: nog een grote dag voor Pat Paniek. Wij vieren feest bij het ontvangen van de cultuurprijs van de stad Izegem. Dit is een enorme bevestiging en tegelijk een stimulans om voort te doen zoals we bezig zijn. Wij danken de cultuurraad o.l.v. Bart Rommel, maar ook Bart Cafmeyer en An Deryckere die de trofee heel wat luister hebben bijgezet. We danken ook de fotografie kunstenaar, Andy Vandaele, die de groep supermooi in beeld bracht
 • Vanaf halfweg februari repeteren wij op volle toeren: 3 à 4 keer per week... en samen met de avondploeg. Tegen eind maart moeten wij er staan.
 • Op 22 februari genoten wij met 16 leden van Pat Paniek van 'SUPERNOVA', de opvoering van een toneelstuk dat Benjamin Sercu geschreven en geregisseerd had voor 'De Lanteern', het toneelgezelschap van Kachtem. De frisse ideeën in verhaal, regie en decor vielen ons op... en smaakten naar meer. Enkele van onze spelers zijn zelfs nog een tweede keer kijken.
 • Eind maart, begin april is superdruk geweest. De laatste loodjes wogen zwaar. Veel repetities nog, ook op zaterdag en zondag. Iedereen was aanwezig en zou het beste van zichzelf geven. Het loonde de moeite. De foto's kunnen ervan getuigen.
  En nu ontstressen! 'Als het kan op de boerenbuiten... met de zorg voor een koe. Je zou eens moeten weten hoeveel rust een koe uitstraalt... en hoe rustig je er zelf van wordt.'
 • In de 'Week van de Amateurs Kunst' ( 26 - 27 april en 3 - 4 mei - W.A.K.) staat Pat Paniek er weer. We brengen een sketch in het 'kasteel Wallemote'. Dat was in de eerste wereldoorlog een 'ontluizingskasteel' voor Duitse soldaten.
  'Schuwe maandag' in Izegem gekend omdat toen veel mensen uit Roeselare naar hier gevlucht waren. Enkele Duitsers werden gedood in Roeselare. De Duitsers dachten dat Roeselarenaars het gedaan hadden. Zij namen represailles en verwoestten hele straten in Roeselare. Vandaar een vluchtelingenstroom.
 • Op 5 juli sluiten we het werkjaar af met een verrassingsuitstap en een BBQ.
  We bezochten het wijngoed 'De Monteberg' in Dranouter en we proefden gebakjes bestrooid met 'shit of mouses' in Wijtschate. Tijdens de bbq zagen we België verliezen tegen Argentinië. Dat hadden wij geenszins verwacht van onze Belgen. De avond maakten we rond met wat volksspelen. Rita Deprez won de hoofdprijs via de schiftingsvraag.
  Wij sluiten nu de boeken tot halfweg september.

boven

Werkjaar 12 - 13

 • 20 september: eerste bijeenkomst van het nieuwe werkjaar. Gino wordt weer onze regisseur, Yvette assisteert. Het verhaal is gekend. De tekst is er. De titel: 'DE GEKKE OUDJES', een bewerking van 'de gekke bompa's' van P. De Kemel. De rollen worden verdeeld. Wij hebben er veel zin in. Het wordt lachen geblazen op 12 en 13 april 2013.
 • 27 september: eerste repetitie... met de dagploeg... en met tekst.
 • Op 21 november trokken we met een tiental Pat Paniekers naar OCAR te Rumbeke. 'De Verbeelding' trad er op met het stuk 'Diamant'. Wij zagen er Yvette schitteren... en sterven. Naast Yvette konden wij ook nog de talenten bewonderen van Aurelie, Jessie, Fre en Karla. Stuk voor stuk betokkelden zij onze gevoelens van humor en droefheid. Vanaf nu mogen wij ook op hun medewerking rekenen.
  Meer info op www.toneelgroepdeverbeelding.be
 • Op vrijdag 21 december genoten wij van 'Macadam' waarin we Rita en Hedwig konden bewonderen. Het stuk werd gebracht door de 'Unie der zorgelozen' en was geschreven en geregisseerd door Geert Six.
  Meer info op www.uniederzorgelozen.be
 • Nieuwjaarsreceptie donderdag 10 januari 2013. Wij toasten op ons 5 jarig bestaan. Wij willen er samen een feestelijk jubileumjaar van maken met een prachtoptreden en heel wat activiteiten.
 • Op 1 maart zijn we met een grote groep gaan kijken naar het eerste van de 14 optredens van de Spatjes, een Kortrijks revue onder de titel: ‘De Spatjes Kwiezen Qkwiek’. Onze regisseur Gino is de auteur en speelt daar mee met een heel kleurrijk gezelschap op een buurtpleintje in Overleie Kortrijk. Op dat pleintje komt de grote en kleine politiek van grote en kleine politici ter sprake. En gelachen dat we hebben. www.despatjes.be
  Het optreden gaf ons vleugels. Zo willen wij ook spelen binnen anderhalve maand.
 • Wij repeteren nu al een ruime tijd tweemaal per week. Wij zetten de puntjes op de i en werken af. De foto's illustreren dit.
 • Donderdag 14 maart kregen wij tijdens de namiddag-repetitie de reporters van de weekbode op bezoek. Ze maakten een verslag en een foto.
 • Op woensdag 10 april hadden wij de algemene repetitie met alles erop en eraan…voor een beperkt aantal genodigden als testpubliek.
  Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april mochten wij optreden voor het grote publiek.
  Op woensdag namiddag 17 april gaven we een extra voorstelling op uitnodiging van De Leest zelf in het kader van de senioren namiddag. Op die manier bereikten we 200 mensen meer dan vorig jaar.
  Nu genieten wij na van de positieve reacties van een enthousiast ruim publiek.
  Tijd om even uit te rusten en tegen het laatste weekend van maart 2014 staan we weer op de scene met een nieuwe volkse komedie.
 • Zaterdag 7 juli 2013: hoogdag voor de pat paniekers : onze jaarlijkse uitstap en barbecue.
  De uitstap bracht ons naar het sterrenbos waar we een fototentoonstelling konden bewonderen van grote Vlaamse vrouwen. Een gids vertelde ons heel wat pikante weetjes over de dames. Boeiend. Die (goeie ????) ouwe tijd toch…
  Daarna waren wij te gast in ‘t Rood Huis, waar een verwenbordje ons opwachtte.
  Ondertussen waren 2 toffe heren bezig met de vuren aan te wakkeren voor de BBQ van s ’avonds.
  We genoten met z’n 28 van een smakelijke en gezellige maaltijd, die uitliep tot middernacht.
  Zo zetten wij een punt achter een goed geslaagd werkjaar… of was het een teambilding voor de start voor een nieuw toneeljaar!?

Werkjaar 11 - 12

 • Om de goesting levendig te houden komen wij met de spelers en sympathisanten geregeld samen in Santeboetiek. We kletsen, tateren, lachen er op los… het is goed om mekaar ook buiten de repetities te ontmoeten voor een gezellig samenzijn. Op die manier bereiken we ook nieuwe kandidaat-spelers.
 • Op 8 juli komen we voor ’t eerst samen met Gino Bruneel, die toezegde ons volgende stuk te schrijven. Bij deze eerste kennismaking groeien al enkele leuke ideeën. Dit jaar zal Yvette Vermaut samen met Gino Bruneel de regie op zich nemen.
 • Op 15 september komen we samen voor de start van het nieuwe werkjaar. Er zijn een aantal nieuwe kandidaat-spelers.
 • De titel van het nieuwe stuk is bekend: ‘In de knoop’ Wij zijn benieuwd naar het volledige verhaal. Gino heeft een en ander in petto en werkt er nog verder aan. Wij mogen nog steeds ideeën aanbrengen voor een gedroomde rol of een wending in het verhaal. Het belooft een formidabel jaar te worden! In totaal willen dit seizoen 21 mensen mee spelen !
  We vormen twee ploegen:  Wie vrij is overdag repeteert op donderdag namiddag, wie werkt repeteert op donderdag avond.
  Vanaf nu is het ernstig, we engageren ons om wekelijks op de repetitie te zijn en als één team naar de optredens toe te werken. De Leest is gereserveerd voor vrijdag 23 en zaterdag 24 maart 2012. Onze aankondiging wordt gedrukt in de kalender :
  VOORJAAR 2012 van De Leest.
 • Donderdag 10 november: eerste namiddag-repetitie rond een aantal pittige dialogen. Het enthousiasme en de inspiratie zitten goed. Rollen worden uitgeprobeerd en verdeeld. Het wordt puzzelen, te meer omdat we nu twee ploegen hebben.
 • De week erop wordt lustig verder gefantaseerd op het eerste script. Improvisatie-oefeningen leveren goede vondsten op.                    
  ’s Avonds volgt de eerste repetitie voor de avondploeg.
 • Nu nog even wachten op de rest van het verhaal… en dan zijn we ten volle vertrokken..
 • We willen ook andere toneelgroepen aan het werk zien en gaan af en toe samen de boer op. 
  Op 19 nov. trekken we met de groep naar Rumbeke voor ‘Arme papa’ geschreven door Luuk Hoedemaekers en in regie van Daniel Deceuninck. De komedie wordt gebracht door  toneelgroep ‘De Verbeelding’ . Wij genieten  enorm van het acteertalent van Yvette, onze regisseur, die hier de hoofdrol speelt.
 • Op 5 januari heffen we samen het glas op een nieuw en vruchtbaar werkjaar tijdens een druk bijgewoonde en gezellige nieuwjaars-receptie.
 • Op 14 januari gaan we met 8 spelers luisteren, kijken en meezingen op de revue: de brieven van Juul Plastiek. Geschreven en aan elkaar gepraat door Gino. En weer zien we Yvette aan het werk in de rol van roddeltante. Een avondje genieten.
 • Het tempo van de repetities wordt opgedreven. Naast de vaste donderdag- namiddag en de vrijdag voormiddag, komen we vanaf februari ook elke dinsdag-avond samen met de voltallige ploeg. We repeteren niet enkel meer de losse scènes, maar het gehele verhaal valt nu in de plooi.
 • Op 21 maart spelen wij een generale repetitie met als testpubliek de bewoners van 't Venster en de fanclub van Greet. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart spelen wij voor het grote publiek. (zie foto's)
 • Met de positieve kritieken van de toeschouwers kunnen wij nu nagenieten en verder werken aan een nieuwe opvoering volgend jaar.
 • 7 juli: onze traditionele jaarlijkse verrassingsuitstap. Wij kwamen in de freezebeeze terecht in Zwevegem. Goede ontvangst en uitleg over freezebezen en ander fruit. Vandaar naar de Bron in Harelbeke voor wat volksspelen. Meedoen was belangrijker dan winnen. We genoten er ook van een streekbier.
  Uiteindelijk de BBQ. Het weer was stormachtig, maar dit kon de sfeer niet bederven. Daniël en Marie Josée werden uitgewuifd en bedankt voor bewezen diensten. Gino lichtte de plannen toe voor het komende toneeljaar. Wij kijken ernaar uit om opnieuw te starten.

boven

Werkjaar 10 – 11

 • Op 28 september 2010 is het nieuwe werkjaar gestart. Wij zagen elkaar na lange tijd terug in de 'Leest'. Mariejo stelt het nieuwe toneelstuk voor. Leen engageerde zich als spelend lid en Yvette zal souffleren. Vanaf november wordt wekelijks gerepeteerd.
 • Om de tussentijd mooier in te vullen en om de hechte band in de groep te bewaren hebben we een nieuwe activiteit in het leven geroepen onder de naam: 'SANTEBOETIEK'. Wanneer geen repetities zijn, komen we maandelijks samen op donderdag, van 14.00u tot 16.00u,voor een gezellige babbel.
 • Pat Paniek werd op woensdag 27 oktober in het stadhuis genomineerd voor de cultuurtrofee van de stad Izegem. Nies en Hedwig stelden onze vereniging voor. Wij behaalden daar een mooie tweede plaats. Alleen het feit genomineerd te zijn gaf ons al een grote voldoening.
 • Via Yvette, spelend lid van de toneelvereniging 'De Verbeelding', zijn we uitgenodigd op hun voorstelling van het najaar 2010 'Het regende die dag'. Met 6 leden van de groep zijn we gaan kijken en genieten.
 • De novemberbijeenkomst van 'SANTEBOETIEK' leidde tot een nieuwe afspraak: een kerstfeestje op 23 dec.. Iedereen brengt een cadeautje mee van hoogstens 2,5 €.
 • Sedert januari repeteren wij tweemaal per week. Karol is de groep komen versterken als medewerker achter de schermen.
 • Zaterdag 22 januari zijn we met 8 leden de toneelvoorstelling van het wijkproject van theater Antigone ‘Wat ze van hem wisten… in het bos’ gaan bekijken in Kortrijk. De acteurs vertolkten sprookjesfiguren die het zonder verteller moesten doen. Hierin werden lessen uit sprookjes geconfronteerd met ervaringen uit ieders eigen levensverhaal. Daarbij komen achterklap, leugen, halve waarheden, beschuldigingen, heksen, feeën, mannen – vrouwen, vreemden… ook ter sprake.
  Door de eenvoud van decor en techniek werd het spel zuiver theater. Wij hebben geleerd en genoten.
 • Op 29 januari was bijna de ganse ploeg van Pat Paniek aanwezig in 'De Stamper' om uit handen van Wouter Devriendt (Groen!) de Groene Pluim (zie foto's) te mogen ontvangen. Dit is een trofee die Groen! elk jaar opnieuw uitreikt aan verenigingen of individuen die hen in het voorbije jaar opgevallen zijn. Voor de groep is deze trofee een aanmoediging en een uitdaging om dit jaar weer minstens even goed naar voor te komen met hun optreden van 8 en 9 april. Als aandenken kregen wij een prachtig kunstwerk van de hand van Roos Waelkens uit Izegem.
 • Vanaf half februari oefenen wij drie maal per week. Ons toneel krijgt meer en meer vorm.
 • De 'toneelgilde De Lanteern' uit Kachtem nodigde ons uit om op woensdagavond 23 februari de première te komen bekijken van hun nieuwe productie ”Het kaartenhuis” van Lode Ansoms in regie van Ronny Dewaele. Het was een stuk met een lach en een traan. Goed gespeeld. Wij hebben met zijn zeven ervan genoten.
 • Woensdag 30 maart '11: Pat Paniek wordt een kleuter. Hij/zij is vandaag 3 jaar oud. Dit vieren wij met een grote praline en een sterke repetitie.

  Wij staan op een week van de opvoering. De spanning stijgt naar een hoogtepunt.

 • Vrijdag 8 en zaterdag 9 april: Op aard' als in de hemel. Geslaagd optreden. Gesmaakt door het publiek.
  Wij blazen even uit om dan weer uit te kijken uit naar ons nieuw toneelstuk van 2012 !

 

Werkjaar 09 - 10

 • Eerste info vergadering voor àlle geïnteresseerden op 24 september in ’t JOC.
 • Eerste repetitie namiddag op 1 oktober 09, vanaf dan wordt er wekelijks gerepeteerd op donderdag namiddag voor “Kermisdagen”.
 • In oktober bevestigen we met 9 spelers onze deelname aan de Cultuurwandeling  'Echte Adel in ’t Gemoed', dat gepland is voor het voorjaar 2010 in kader van 50 jaar cultuurraad.
 • Toneelbezoek aan 'Comme chez Swa' te Lendelede.
 • Marktactie voor 11.11.11 : met 5 leden van Pat Paniek verzamelen we verkleed als arbeiders handtekeningen voor de actie:
  “Werknemers zijn geen gereedschap”
 • Voor  de actie van Welzijnszorg 'Soep op de Stoep' vragen we warme aandacht voor armoede in Vlaanderen, 4 leden van Pat Paniek i.s.m. Gezins en Welzijnsraad en Stad Izegem
 • Vanaf 5 januari repeteren we telkens op dinsdag en donderdagnamiddagen en starten het jaar met een nieuwjaarsreceptie in  het gloednieuwe dienstencentrum de Leest.
 • Op 12 januari is het derde en laatste deel van 'de kermisdagen' voorgesteld aan de spelers.
 • 14 leden van Pat Paniek genoten op 6 maart van 'HET EINDE VAN DE WERELD'. Dit was het 11e wijkproject van theater Antigone onder regie van Tom Dupont en Chris Thys. Wij zagen er een maatschappijkritisch stuk over een samenleving die aangespoord wordt om bang te zijn voor alles en iedereen... en dit leidt tot nare situaties.
 • Het tweede en derde weekend van maart werkten wij mee aan de cultuurwandeling 'Echte adel in 't gemoed'. Wij acteerden er de soepbedeling aan behoeftigen en een klompenverkoop aan de gewone mensen, in een straatambiance zoals de De Pélichy's het zich nauwelijks konden voorstellen.
 • Zaterdag 24 april, voor het eerst in het cultuurhuis 'de Leest', KERMISDAGEN, voor een bijna uitverkochte zaal en goed gewaardeerd.
 • De week erop, 30 april, op uitnodiging van Kiwanis Rodenbach Roeselare, optreden in 'de Kleine Stooringhe' te Rumbeke Roeselare. Ook daar was het een puik optreden.
 • Op 3 juli sluiten wij het werkjaar af met een verrassingsuitstap en een barbecue. Tijdens de barbecue werden Mieke en Robrecht voorgesteld als de nieuwe medewerkers in het dagelijks bestuur. Ook werden plannen gesmeed voor het nieuwe toneelstuk van het volgende werkjaar. Het wordt iets helemaal anders. Daar kunnen wij hier spijtig genoeg nog niets over kwijt.

 

Werkjaar 08 – 09

 • Oprichting van vzw PAT PANIEK  op 30 maart 08
 • De daarop volgende maanden volgt de bekendmaking van Pat Paniek bij de diverse sociale organisaties in de regio Izegem.
 • Eerste bijeenkomst voor àlle geïnteresseerden in de stedelijke bib , 18 aanwezigen op 16 september 08.
 • Eerste wekelijkse repetitie op 30 september in ’t JOC, vanaf dan wordt er wekelijks gerepeteerd op donderdag namiddag.
 • Pat Paniek wordt lid van de Stedelijke cultuurraad en de werkgroep Kansengroepen.
 • Toneelbezoek aan 'Meneerke Vos', 'Unie der Zorgelozen' te Kortrijk op 28 nov 08.
 • Kerstmarkt Izegem, in kader van 'Izegem Kerst' verzorgt Pat Paniek de 'Levende Kerststal'.
 • Vanaf februari 09 wordt er twee maal per week gerepeteerd op dinsdagen en donderdagen in de namiddag.
 • Toneelbezoek aan 'Uut mien Herte' van Wijkproject  'de Nieuwe Stad' - Oostende i.s.m. Samenlevingsopbouw in De Spil op 24 jan 09.
 • Eigen optreden 'OPZIJ OPZIJ OPZIJ' op 1 en 2 mei 09.
 • Telkens voor een uitverkochte zaal, Oude Gemeentehuis Emelgem
 • Daguitstap en BBQ voor alle spelers als afsluit van ons eerste werkjaar op 4 juli 09.

 

boven

home

 

naar vorige vorige pagina
naar volgende

 

 
historiek
  pat paniek -:- izegem -:- 051/694032 -:- 0468 /16 25 75